קיימות סיבות רבות לניקוי המנדפים והארובות. יש להקפיד על ניקוי המנדף הן מטעמי בטיחות אש והן מטעמי היגיינה. למעשה אי ניקוי לאורך זמן הינו בגדר הזנחה. מדוע?
בטיחות – לאורך הזמן מצטברות שכבות שומן בתוך המנדפים והארובות. גיצים שעולים מאזור הבישול עלולים לגרום להתלקחות המנדף, להתפשטות האש בחלל הארובה ועד לגג המבנה. כך גיץ קטן באזור הבישול עלול לגרום לשריפה קטלנית. שריפה זו מאופיינת בהזנה רציפה של אוויר דבר המקשה על הכיבוי (אפקט הארובה).
היגיינה – בסוף היום, כאשר מכבים את המפוח אדי השומן ושיירי המזון מתקשים על דפנות המנדף, וכך נוצרות שכבות השומן הנושאות בתוכן רובד חיידקים. יום לאחר מכן, כאשר מתחילים את עבודת הבישול, מדליקים מחדש את האש, ואז החום אשר עולה מהלהבות ממיס את השומן שהתמצק וזה מתחיל לטפטף כלפי מטה.
איך מנקים?
הניקוי מתבצע בעזרת כלים וחומרים ייחודיים שפותחו לאחר ניסיון רב ונמצאו המתאימים ביותר למטרה זו. הניקוי מתבצע ע"י צוות עובדים מיומן, כאשר כל העובדים המועסקים הם עובדים ישראלים.
התחייבותנו – העבודה מבוצעת עד לשביעות הרצון של בעל העסק, וכמובן בהתאם לדרישות התקן ישראלי של מכון התקנים 1001 חלק 6, ולפי תקן אמריקאי 96 NFPA .
תחום הפעילות – מנדפים וארובות מתמחה בניקוי מנדפים וארובות בכל סוגי המטבחים התעשייתיים: בתי קפה, מסעדות, קייטרינג, בתי מלון, חדרי אוכל בקיבוצים/במפעלים גני-אירועים, מאפיות ועוד.
שעות הפעילות – העבודה מתבצעת בשעות בהן המטבח סגור. על כן, ברוב המקרים העבודה מתבצעת בשעות הלילה או בשעות הבוקר המוקדמות. ניתן לבצע את העבודה בכל שעה אשר תתאים לשעות הפעילות של העסק שלך.
מסנן נירוסטה / מסנן טיפות – מסננים מסוג זה נמצאים כיום בכל מנדף, מטרתם היא לעבות את השמן לפני שהוא מגיע למנדף עצמו.
ניקוי עצמי – ניקיון המסננים יעזור לבעל העסק לשמור על מנדף נקי יחסית, לאורך זמן. מומלץ לבצע ניקוי עצמי אחת לשבועיים עד חודש, לפי הצורך.
דרך הניקוי המומלצת – יש לרסס מסיר שומנים, ולאחר מכן לרחוץ במכונת שטיפת כלים, או לחילופין להשרות בדגריזר לתבניות למשך הלילה ולמחרת לשטוף בעזרת מים.